2 grote rode paprika's 2 tenen knoflook 1/2 zakje verse italiaanse kruidenmix (à 20 g; ) 1 volle eetlepel kappertjes 6 cherrytomaatjes 6 zwarte olijven zonder pit 1 bakje italiaanse quornstukjes (200 g) 5 eetlepels olijfolie (extra vierge) 1 dl tomatensap 1/2 pak couscous (à 400 g) zout wok lage ovenschaal ca. 15 x 20 cm Bereiden Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
4. Paprika's wassen, overlangs halveren en zaadlijsten verwijderen. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Kruiden en kappertjes fijnhakken. Cherry-tomaatjes wassen en in vieren snijden. Olijven in vieren snijden. In kom Quorn-stukjes met knoflook, kruiden, kappertjes, tomaatjes, olijven en 2 eetlepels olijfolie door elkaar scheppen. Paprika's hoog opvullen met Quornmengsel en naast elkaar in ovenschaal zetten. Besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie. Tomatensap en 1/2 dl water op bodem schenken. Paprika's in oven in ca. 30 minuten gaar bakken. Halverwege wat vocht uit schaal over paprika's sprenkelen. Intussen in pan 3 dl water met zout aan de kook brengen. Van vuur af couscous erdoor roeren en ca. 5 minuten laten staan. In wok laatste eetlepel olie verwarmen en couscous al omscheppend ca. 3 minuten verwarmen tot couscous mooi rul is. Couscous in midden op vier borden scheppen. Paprika's erop leggen en vocht uit schaal over couscous scheppen. Bevat per eenpersoonsportie energie 310 kCal - eiwit 10 g vet 16 g - koolhydraten 33 g
Pittig gevulde paprika's met couscous is een recept van De Virtuele Keuken