Parelhoen met appelsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 parelhoenbout van circa 250 g 1 kleine prei 1 kleine stevige appel 15 gm boter 1 zout 1 peper 4 eetlepels droge witte wijn 1 eetlepel olijfolie 1 cognac 1/2 deciliter room 15 gm bloem
Voorbereiding
stijd: circa 10 minuten
Voorbereiding
stijd: circa 15 minuten, plus 2 minuten in de uitgeschakelde magnetron Spoel het parelhoen af onder koud stromend water en dep het droog met keukenpapier. Snijd de prei in dunne ringen. Was de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd hem in plakjes. Leg de plakjes appel naast elkaar in een magnetronschaal, voldoende ruim voor het parelhoen. Verdeel prei en in stukjes verdeelde boter over de appel, leg het gevogelte erop, bestrooi het met zout en peper en sprenkel er de wijn en olie over. Zet het deksel op de schaal en plaats deze 12 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Draai de schaal tenminste één keer. Besprenkel het gevogelte met l eetlepel cognac en zet het gerecht nog 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Laat het gerecht vervolgens nog 2 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan. Roer intussen de room los met de bloem. Leg het parelhoen vervolgens op een bord en houd het warm. Wrijf het achtergebleven mengsel in de schaal door een zeef en vang dit op in een magnetronschaal. Meng het roommengsel erdoor en zet de saus l minuut in de magnetron op de hoogste stand. Roer de saus halverwege de bereidingstijd door. Schenk de saus over het parelhoen en eet het gerecht heet.

Parelhoen met appelsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kip, groentefriet en appelsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante lamsboutlapjes met frisse appelsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfricandeau met appelsaus
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept