Fazant op brabantse wijze

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 fazant 1 eetlepel vitelma bakken braden 2 gesnipperde sjalotten 1 glas wijn 1 peper 1 zout 1 tijm 1 laurier 750 gm witloof takjes peterselie Verhit de margarine in een hoge braadpan. Kleur de fazant en verwijder het overtollige vet. Voeg er de sjalotten aan toe en overgiet met witte wijn. Breng op smaak met peper, tijm, laurier (en zout). Dek de pan af en laat 30 min. sudderen op een laag vuurtje. Snijd de fazant in stukken en verdeel op een voorverwarmd bord. Leg het witloof er rond en versier met peterelie. Geef er gekookte aardappelen bij.

Fazant op brabantse wijze is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept