Flensjes op zijn limburgs (crepes a la limbourgeoise)

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 hartige flensjes 150 ml bier 6 plakken gekookte ham 2 eidooiers 20 gm bloem 20 gm boter 1 eetlepel(s) room 1 paneermeel 80 gm geraspte kaas 12 asperges 150 ml melk 1 zout 1 cayennepeper 1 nootmuskaat
Voorbereiding
: Maak hartige flensjes en gebruik als vocht het mengsel van de melk en het bier. Maak van boter en bloem en melk een bechamelsaus. Breng deze op smaak met zout, nootmuskaat en wat cayennepeper. Meng de room en de eidooiers en voeg dit mengsel bij de saus. Verdeel de saus over twee schaaltjes. Snij twee plakken ham in julienne van 4 centimeter lengte en voeg deze bij het ene deel van de saus. Zorg dat de asperges nu halfgaar gekookt zijn (10 minuten). Neem nu een flensje, leg er een plak ham in en 3 asperges en geef er een beetje saus zonder ham over. Rol de flens op en leg ze in een beboterde braadslee. Doe evenzo met de overige flensjes. Geef er nu de andere saus over en bestrooi met kaas en paneermeel. Geef er hier en daar een klontje boter over en laat 15 … 20 minuten gratineren in een oven van 200 graden Celcius. Recipe by Mistermail :Stichworte : Voorgerecht :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

6.01.2002 :Fingerprint : 26450889,459713001,Kalorio

Flensjes op zijn limburgs (crepes a la limbourgeoise) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Gevulde flensjes met munt
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocosmulrol
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde flensjes met vanillekwark
5 min Nagerecht
Bekijk recept