Chorba (soep)

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 grote ui, fijngehakt 2 stengels bleekselderij, fijngehakt 1 olijfolie 2 th komijnpoeder 2 th korianderpoeder 4 tenen knoflook, geplet en fijngeha; kt 1 literblik gepelde tomaten 1 th harissa 1 liter lamsbouillon (of iets van een blok; je) 1 eetlepel(s) suiker 50 gm voorgekookte couscous (‘couscous r; apide’) 1 zout (facultatief) 1 bladpeterselie of vers korianderbl; ad, gehakt 1 citroen Bak de ui en de bleekselderij in olijfolie op een flink vuur een minuut of vijf tot tien, totdat al het vocht verdampt is. Voeg de komijn en korianderpoeder plus de knoflook toe en bak al roerend een minuut mee. Doe dan de tomaten in de pan en druk ze stuk. Roer de harissa los in de bouillon en voeg dat aan de soep toe. Doe er de suiker bij. Laat nu een half uur zachtjes koken. Breng dan op smaak met zout en misschien meer harissa. Vis met een schuimspaan flink wat van de vastere delen uit de soep, houd die even apart en pureer de soep met de staafmixer. Doe daarna de vulling weer terug. Strooi de couscous over de soep, roer en laat nog drie minuten meepruttelen. Serveer dan meteen, gagarneerd met peterselie of korianderblaadjes. Aan tafel knijpt iedereen ryaal citroen over de soep. bron : De zon in de pot! / Onno H. Kleyn :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.01.2003 :Fingerprint : 26450889,459712979,Kalorio

Chorba (soep) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Chorba Frik
30-60 min -
Bekijk recept
Lamstajine Met Gedroogde Abrikozen.
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
CHORBA
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Chorba Met Gevulde Courgettes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept