Gegratineerde visschelp

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 plakjes citroen 150 g witvisfilets (koolvis, tilapia, zee; wolf, kabeljauw) 200 ml melk 100 g gekookte, gepelde (hollandse) garna; len 2 eetl. fijngehakte peterselie 30 g boter 30 g bloem 100 ml slagroom zout en versgemalen peper ca. 3 eetl. paneermeel 20 g boter 4 blaadjes peterselie
Voorbereiding
: Snijd de plakjes citroen doormidden. Controleer de visfilets op achtergebleven graten.
Voorbereiding
: Verwarm de melk in een koekenpan. Leg de witvisfilets in de hete melk, die tegen de kook aan wordt gehouden. Pocheer de filets ongeveer 8 minuten in de warme melk. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filets. De vis moet nét gaar zijn. Schep de vis uit de melk en snijd de filets in kleine stukjes. Schep de stukjes vis, garnalen en peterselie door elkaar. Verwarm de boter in een sauspan. Roer met een garde de bloem erdoor. Laat de bloem op een matige hittebron enkele minuten al roerend garen. Giet vervolgens bij kleine beetjes tegelijk de melk waarin de visfilet is gepocheerd in de sauspan en klop met een garde tot een gladde saus. Klop daarna de slagroom door de saus die nog enkele minuten op een matige hittebron blijft staan. Roer de saus regelmatig door. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep voorzichtig, van het vuur af, het vismengsel door de warme saus. Verdeel deze visragout over vier diepe schelpen. Bestrooi de ragout met paneermeel en leg er een paar klontjes boter bovenop. Plaats de visschelpen niet te hoog onder de ovengrill. Dien op zodra de paneerlaag een knapperig, lichtbruin korstje is geworden. Garneer elke visschelp met een plakje citroen en een blaadje peterselie. Suggestie: Vervang een gedeelte van de witvisfilets door zalmfilet en/of gekookte mosselen. Wijnadvies: Heerlijk met een Franse sauvignon blanc of chardonnay. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 18 g vet: 22 g koolhydraten: 15 g kcal (kj): 330 (1386)

Gegratineerde visschelp is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

mini visschelp
20 min
Bekijk recept
visschelp
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
gegratineerde visschelp
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Retro-menu/Gegratineerde Visschelp
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept