Gevulde groentesoep met zalm

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

350 gr verse zalmfilet of 1/2 literblik rode zalm, uitgelekt, ontveld en -g; raat en in stukjes 600 ml water 250 ml zoutarme kippenbouillon 1 middelgrote wortel, in dobbelsteentjes gesneden 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 middelgrote ui, fijngehakt 1 stengel bleekselderij, in dobbelsteentjes g; esneden 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes; gesneden 2 afgestreken theel gedroogde peterselie 1 afgestreken theel gedroogde tijm 75 gr diepvriesdoperwten, ontdooid 250 ml halfvolle koffiemelk zout versgemalen peper 1. Zet verse zalmfilet op met 300 ml water en breng alles aan de kook. Zet de warmtebron weer zo laag mogelijk en laat de zalm 5 minuten zachtjes pocheren in de afgedekte pan. Schep de zalmfilet met behulp van een schuimspaan uit de pan en laat hem afkoelen.

2. Doe het water (als u verse zalm gebruikt voegt u de rest van het water aan het pocheervocht van de zalm toe) in een pan en doe de rest van de ingrediënten, behalve de zalm, doperwten, koffiemelk en zout en peper erbij. Breng het geheel aan de kook, zet de warmtebron weer heel laag en laat alles 10 minuten zachtjes doorkoken in de afgedekte pan tot de groenten gaar zijn.

3. Roer de doperwten en de zalm (verse zalm moet u eventueel ontvellen en in stukjes verdelen) door de soep en laat ze 5 minuten onder af en toe roeren zachtjes meekoken. Voeg de koffiemelk toe, roer alles goed door elkaar en laat de soep weer goed doorwarmen maar niet meer koken. Controleer de smaak. Dien deze soep op met een salade erbij, neem wat aardbeien als nagerecht en voila, hier heeft u een complete, caloriearme maaltijd.

Gevulde groentesoep met zalm is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept