Krokant kruidentaartje met geroosterde paprika en kwa ...

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 pkg fillodeeg (diepvries, easy bakery) 4 takjes tijm 6 eetlepel(s) olijfolie extra vierge met basilic; um (monini) 1 (versgemalen zee)zout 1 (versgemalen) zwarte peper 1 grote gele paprika 2 teentjes knoflook 12 kwarteleitjes 12 tomaatjes 1 balsamicoazijn 1 bakpapier 1 poffertjespan
Voorbereiding
(kan dag van tevoren): Fillodeeg laten ontdoojen volgens gebruiksaanwijzing Oven voorverwanmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Tijmblaadjes van takjes rissen. Fillodeeg voorzichtig uitvouwen, 8 vellen ujtsprejden op werkvlak en bestrijken met basilicumolie. Tijmblaadjes en grofgemalen zout en peper erover strooien. Vellen tot drjehoeken dubbelvouwen, ujtstekende randjes eraf snUden en bovenkant bestrijken met basilicumolie. Driehoeken nog een keer dubbeIvouwen en op bakplaat leggen. Fillodeegdriehoeken in oven in ca. 10 minuten krokant bakken. Laten afkoelen en eventueel in goed afgesloten trommel bewaren. Paprika schoonmaken en in lengte jn smalle repen snijden. Repen halveren. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In bakblik of kleine ovenschaal paprika, knoflook en 1 eetlepel basilicumolje door elkaar scheppen. Bestrooien met zout en peper. Bereiden: Ovengrill voorverwarmen. Bakblik met paprjkamengsel ca. 10 cm onder hete grill schuiven en paprika in ca. 5 minuten gaar roosteren, af en toe omscheppen. Intussen holletjes van poffertjespan invetten met wat basjijcumolie. Met mes kwarteleitjes opentikken en eitjes in holletjes van poffertjespan laten glijden. Romaatjes wassen, bij paprika leggen en ca. 2 mjnuten meeroosteren tot velletjes net openknappen. Intussen op matig vuur kwarteleitjes laten stollen. Op vier borden krokante driehoek van fillodeeg leggen, met punt naar achter. Hierop paprjkareepjes scheppen. Kwartel eitjes en romaatjes erop leggen. Andere krokante drjehoeken er schuin op reggen, met punt naar voren. Vocht van paprikamengsel en wat balsamicoazijn rond taartjes druppelen. Direct serveren.
Voorbereiding
ca. 30 mjnuten Wachttijd: ca. 2 uur Bereiden ca. 25 minuten Prijs p.p. € 1.80 Bevat per eenpersoonsportie 380 kilocalorieën, eiwit 14 g, vet 24 g, koolhydraten 28 g wijncategorie 2 Montana 5auvignon BlancfSemillon Bron: Allerhande 12-2002 : O-Titel : Krokant kruidentaartje met geroosterde paprika en : : kwarteleitjes :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.01.2003 :Fingerprint : 26450889,459713064,Kalorio

Krokant kruidentaartje met geroosterde paprika en kwa ... is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept