Gevulde tomaten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 rijpe vleestomaten 4 ansjovisfilets 15 kappertjes, uitgelekt 2 lente-uitjes 120 gm brie of camembert, zonder korst 2 theelepel(s) karwijzaad(kummel) 1 zout 1 zwarte peper uit de molen 1 enkele slablaadjes voor de garneri; ng
Voorbereiding
swijze: snijd de kapjes van de bolle kant van de tomaten , bewaar dit kapje,en hol ze voorzichtig uit met een theelepel. doe het vruchtvlees in een zeef en wrijf het met een houten lepel zodat de pitten achterblijven. het sap wordt voor de vulling gebruikt. leg de ansjovis in een schoteltje melk en laat ze 5-10 min trekken zodat het ergste zout verdwijnt. droog de stukjes vis met een keukenpapiertje af en hak ze zo fijn mogelijk. hak ook de lenteuitjes en kappertjes fijn. wrijf de kaas met een vork tot een pasta. vermeng de kaas met ansjovis , lente-uitjes,kappertjes karwijzaad tomantensap en klop het goed door . op smaak brengen met zout en peper, voorzichtig met zout ,rijkelijk met peper. de ansjovis is nl nog zout. schep met een kleine lepel de kaasvulling in de uitgeholde tomaten en zet ze op een schaal in de koelkast om door en door koud te laten worden. schik wat sla op een bord en zet de tomaat erop. dek ze af met het tomatendekseltje Serveertips: giet een vinaigrette naar keuze over de sla, serveer met versgebakken bruine broodjes. variatie: gebruik cottagecheese of uitgelekte magere kwark ipv kaas. Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

5.01.2003 :Fingerprint : 26450889,459713028,Kalorio

Gevulde tomaten is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept