Ganzelever-voorafje

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 boter 25 gm ganzelever (foie gras) 1 ei 1 zout 1 peper ----VOOR DE SAUS---- 1 1/2 theelepel(s) bloem 1 boter 1/2 deciliter room 1 zout 1 eventueel witte peper ----VOOR DE GARNERING---- 1 zwarte olijf zonder pit 1 augurkje 1 geraspte wortel uit een potje 1 geraspte knolselderij uit een potj; e
Voorbereiding
stijd: 5 minuten
Voorbereiding
stijd: 3 minuten, plus l minuut in de uitgeschakelde magnetron Vet een 1-persoons vormpje dat geschikt is voor de magnetron in met boter en doe de ganzelever erin. Breek het ei in het vormpje en breng het op smaak met wat zout en peper. Zet het vormpje op het draaiplateau of aan de rand van de ovenplaat van de magnetron; het vormpje beslist niet in het midden van de magnetron plaatsen. Bereid het gerecht 2 minuten in de magnetron op 50% van het vermogen. Laat het gerecht nog l minuut in de uitgeschakelde magnetron staan om na te garen. Bereid nu de saus. Roer de bloem met 1,5 theelepel zachte boter tot een roux. Verwarm de room 1/2 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Doe de roux erbij, roer de saus goed door en breng deze op smaak met zout en eventueel wat witte peper. Laat de saus vervolgens 1/2 minuut binden in de magnetron op de hoogste stand. Het gerecht kan koud of warm gegeten worden. De saus wordt altijd warm opgediend. Schenk de saus op een bord, stort het ganzelevergerechtje op hetzelfde bord en gameer het met de aangegeven ingredi‰nten. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

26.01.2002 :Fingerprint : 26450889,459713009,Kalorio

Ganzelever-voorafje is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Haring voorafje
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cantarellen-voorafje
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Voorafje Met Geitekaas
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Een Heerlijk Voorafje
20-30 min -
Bekijk recept

Ganzelever op een bedje van peperkoek
15 min
Bekijk recept
Ganzelever Op Canape
30-60 min -
Bekijk recept
Gebakken Ganzelever
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Ganzelever (Gebakken) Met Appel
10-20 min -
Bekijk recept