Chili con carne i

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 gm witte bonen 200 gm bruine bonen 3 uien 1 kg rundvlees (stoofvlees) 1 boter 1 teentje knoflook 1 chilipepertje 250 deciliter vleesbouillon 8 tomaten 2 rode paprika's 1 eetlepel(s) maiszetmeel 1 zout De dag vooraf: Laat de bonen ca 12 uur weken in koud water. De dag zelf: Breng 2 liter licht gezouten water aan de kook. Pel 2 uien en hak ze in stukjes. Giet de bonen door een zeef en voeg ze, samen met de stukjes ui, bij het water. Laat ca 1 1/4 uur koken. Snijd het rundvlees in blokjes en bak deze bruin in een klontje boter. Pel het teentje knoflook en snipper het fijn. Was het chilipepertje en snipper het eveneens fijn. Voeg de knoflook- en de pepersnippers bij het vlees en laat ca 1 uur sudderen. Overgiet regelmatig met een lepel bouillon. Maak intussen de tomatensaus: Pel de laatste ui en snipper hem fijn. Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Was de paprika's, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd ze klein. Smelt een klontje boter en stoof er de groentesnippers ca 10 minuten in. Mix de groenten vervolgens fijn en voeg er het vleesvocht en 5 eetlepels bonenkooknat bij. Los het ma‹szetmeel op in wat water en bind er de saus mee. Giet de bonen door een zeef en vermeng ze met het vlees. Giet er de saus over en serveer onmiddellijk. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

4.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712678,Kalorio

Chili con carne i is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Afrikaanse braaiworst
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept