Biefstuk met aardappelblokjes in rucola-roomsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg vastkokende aardappels 4 sjalotjes of 2 kleine uien 3 teentjes knoflook 3 eetl. olijfolie 2 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot) 1,5 dl witte wijn versgemalen peper zout 1 dl kookroom 75 g rucola 4 biefstukken (ca. 150 g) 2 eetl. zonnebloemolie of olijfolie 1 dl rode wijn klontje boter (ca. 20 g)
Voorbereiding
: Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 2 cm. Pel de sjalotjes of uien en de knoflook en snipper ze. Verhit de olie in een braadpan en roerbak hierin de aardappelblokjes, sjalotjes en knoflook tot de uien glazig zijn. Giet de bouillon en witte wijn erbij en voeg peper en zout toe. Breng alles aan de kook en stoof zachtjes 20-25 minuten totdat de aardappelen gaar zijn en het vocht voor het grootste deel verdampt is. Snijd de rucola wat kleiner.
Voorbereiding
: Wrijf de biefstuk in met de olie en versgemalen peper. Verhit een koekenpan en bak hierin de biefstukken 2-3 minuten per kant. Haal ze uit de pan en houd ze even warm. Roer de kookroom en de rucola door de aardappels en verwarm zonder te koken. Schenk de wijn bij het bakvet van het vlees en roer goed. Laat de wijn iets inkoken, zet de warmtebron uit en klop de boter erdoor. Presenteer de biefstuk met de saus op warme borden met de aardappelschotel. Suggestie: • In plaats van biefstuk is entrecote of ribeye ook heel geschikt. • De rucola kan worden vervangen door bieslook of bladselderij. Variatie: Lekker met broccoli of een groene salade. Wijnadvies: Drink hierbij een volle, zwoele, elegante, fruitige Chteau Bellerives-Dubois rood 2003, Bordeaux Supérieur (16-17°C). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 47 g vet: 27 g koolhydraten: 46 g kcal (kj): 615 (2583) -

Biefstuk met aardappelblokjes in rucola-roomsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept