Kalfsvlees met citroen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 ml kippenbouillon 180 g maïsgriesmeel 4 grote kalfsoesters (dunne plakken zonder; bot) bloem, om te bestuiven 2 theelepels olijfolie 20 g zachte margarine uit een kuipje 80 ml droge witte wijn schil van 1 citroen 3 eetlepels citroensap 150 g tuinbonen, ontdooid en gedopt 1 eetlepel jonge kappertjes 1 eetlepel gehakte verse peterselie 12 blaadjes verse salie olijfolie om in te vetten 1 eetlepel balsamicoazijn 2 romatomaten in dunne plakjes geplette zwarte peper naar smaak 1.. Breng de kippenbouillon aan de kook in een niet te grote pan. Klop langzaam het maïsgriesmeel erdoor en kook dit 8 minuten bij matige temperatuur of tot het loskomt van de zijkant van de pan. Sluit de pan en houd de inhoud warm.

2.. Bestuif de kalfsoesters met bloem, schud het teveel eraf. Verhit de olijfolie en de margarine in een grote koekenpan, leg het vlees erin en bak het bij matige temperatuur aan beide kanten goudbruin (enkele minuten aan elke kant). Neem de oesters uit de pan en houd ze warm.

3.. Doe de wijn in de pan en breng deze aan de kook, roer zodat eventuele aanbaksels van de bodem loskomen. Kook de wijn in tot de helft. Voeg citroenschil en -sap met de tuinbonen toe en laat dit koken tot de saus ingekookt en iets ingedikt is. Leg de kalfoesters terug in de pan en warm ze door. Roer de kappertjes en de gehakte peterselie erdoor.

4.. Bestrijk de blaadjes salie met een kwastje met iets olijfolie, grilleer ze krokant en strooi ze over het vlees.

5.. Druppel azijn over de tomaten en strooi er peper over. Serveer de kalfsoesters op de maïspap met de tomaten ernaast. Lekker met broccolisalade. Voedingswaarde per portie energie 1195 kJ energie 285 kcal totaal vetten 9 g verzadigd vet 1 g onverzadigd vet 7 g eiwit 18 g koolhydraten 29 g vezels 4 g natrium 685 mg -

Kalfsvlees met citroen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept
Saffraanrijst met kalfsvlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse doperwten met sjalot en mosterd
15 min Bijgerecht
Bekijk recept