Ribeye met rode-wijnsaus, gebakken aardappels en witlof

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

600 g vastkokende aardappels, geschild 5 eetlepels roomboter, in blokjes 1 teentje knoflook, geperst 100 ml volle rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) 1 eetlepel tijm 1 eetlepel koude roomboter, in blokjes 500 g witlof 4 ribeyes 1 eetlepel olie 4 sjalotten, gesnipperd Aardappels in gelijke partjes snijden en droogdeppen. In (hapjes)pan 2 el boter verhitten. Aardappels toevoegen, met zout en peper bestrooien en in 20 min. afgedekt op laag vuur gaar laten worden. Pan regelmatig schudden (deksel niet van pan nemen!). In steelpan knoflook in 1 el boter fruiten. Wijn erbij schenken en op hoog vuur kort inkoken. Vleesfond en tijm toevoegen en laten inkoken tot sausdikte. Koude boter snel met garde door jus kloppen. Saus met zout en peper op smaak brengen en warm houden. Witlof halveren en in de lengte in repen snijden. In koekenpan witlof in 2 el boter in 10 min. goudgeel bakken,af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Grillpan verhitten. Ribeye met zout en peper bestrooien en met olie bestrijken. Vlees op hoog vuur 4-8 min. grillen, halverwege keren. Aardappels, witlof en ribeye over vier borden verdelen. Sjalot en saus over vlees scheppen. voedingswaarde : 495 kcal p.p. bereidingstijd : 45 minuten

Ribeye met rode-wijnsaus, gebakken aardappels en witlof is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde ribeye met shiitakeboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept