Stevige aardappelsalade

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1200 gm vastkokende aardappelen 1 bosje radijs 1 bosje rucola ----VOOR DE MAYONAISE---- 2 eieren 3 eetlepels heet water 1 theelepel scherpe mosterd 125 ml zonnebloemolie 150 ml zure room 1 eetlepel citroensap 1 zout 1 witte peper Was de aardappelen en kook ze in ca. 30 min. gaar. Giet de aardappelen af en laat ze goed afkoelen. Maak intussen de radijsjes en de rucola schoon. Snijd de radijsjes in zeer dunne plakjes. Schud de rucola droog en snijd fijn. Kook de eieren in ca. 10 min. hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Halveer ze, neem de eierdooiers eruit en snijd de eiwitten klein. Prak de eierdooiers met een vork en vermeng ze goed met het hete water en de mosterd. Giet de olie eerst druppelsgewijs en dan in een dun straaltje bij de eierdooiers. Klop goed door elkaar tot een dik vloeibare massa ontstaat. Meng er de zure room door. Breng de mayonaise op smaak met citroensap, zout en peper. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Vermeng ze met de radijsjes, rucola en mayonaise en breng nogmaals op smaak. Bestrooi de salade met de kleingesneden eiwitten en serveer.

Stevige aardappelsalade is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige courgettechutney
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stevige ham-kaas tosti
- 10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept