Waterkerssalade met pompoen

4 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 el zoetzure pompoenstukjes (pot)* 2 el (noten) olie zout peper 1 bosje waterkers (± 100 g) 1/4 krop ijsbergsla (± 100 g) 2 el gefruite uitjes * In plaats hiervan kunt u ook zoetzure wortel uit een potje gebruiken. Boven kom pompoen afgieten. In kom doen: 3 el pompoensap, olie, zout en peper. Door elkaar roeren. Van waterkers onderste stukjes snijden. In ruim water wassen en laten uitlekken. Van ijsbergsla lelijk blad en stronk verwijderen. In smalle reepjes snijden. Zonodig wassen en (in slamandje) uitslaan. Pompoen in kleinere stukjes snijden. In slaschaal doen: waterkers, ijsbergsla en pompoen. Sausje erover schenken. Door elkaar scheppen. Gefruite uitjes erover strooien. Lekker met patat frites en karbonade. voedingswaarde : 275 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

Waterkerssalade met pompoen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Waterkerssalade met avocado
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met tomaat, paprika en olijven uit de oven
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dungesneden Aziatische kalfshaas op een waterkerssalade
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterkerssalade met kokos en kip
30 min Bijgerecht
Bekijk recept