Bruine bonen met rijst (2)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 uien 2 teentjes knoflook 1 tomaat 1 groene paprika 1 rode paprika 30 gm boter of margarine 400 gm rundergehakt 2 theelepels sambal badjak 1 blik bruine bonen (ca. 800 g) 1 bouillontablet (runder) 1 eetlepel tomatenpuree 1 eetlepel suiker 1 zout 1 (versgemalen) zwarte peper 250 gm surinaamse rijst (silvo)
Voorbereiding
: Uien pellen en snipperen. Knoflook pellen en boven schaaltje uitpersen. Tomaat en paprika's schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. Bereiden: In hapjespan boter verhitten en gehakt rul bakken. Ui, knoflook en sambal toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Blokjes tomaat en paprika toevoegen en ca, 2 minuten meebakken. Bonen met vocht en 1 dl water aan vleesmengsel toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tomatenpuree, suiker, zout en peper toevoegen en bonen afgedekt ca. 30 minuten zachtjes laten sudderen. Intussen rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Rijst over vier borden verdelen en bruine bonen erop scheppen. Eventueel serveren met piccalilly. op middelhoog vuur goudbruin bakken. Boven- zijde bestrijken met boter, pannenkoek keren en In ca. 3 minuten goudbruin en gaar bakken. Roti in schone theedoek warmhouden en op zelfde wijze nog drie roti's bakken. Roti's over vier borden verdelen. Massala kip erop schep- pen en roti dichtvouwen. Prijs p.p.: ca. f 3,25 Bevat per eenpersoonsportie: 695 kilocalorieen eiwit 35 g vet 27 g koolhydraten 78 g WIJNSUGGESTIE: 6 E&J Gallo White Grenache

Bruine bonen met rijst (2) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Varkensreepjes met bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van visgehakt en kokos
30 min Bijgerecht
Bekijk recept