Nasi goreng met garnaal en ham

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 pak lassie nasi goreng 3 eetlepels olie 3 sjalotjes, fijngesnipperd ½ theelepel sambal oelek 150 g spitskool, in reepjes 1 rode paprika, in blokjes 125 gram achterham, in reepjes 125 g roze garnalen 2 lente-uitjes, in dunne ringen
Voorbereiding
1. Doe de inhoud van het pakje Lassie Nasi Goreng in een pan en voeg 550 ml koud water toe. Plaats een deksel op de pan en breng het geheel goed aan de kook. Als het water kookt de warmtebron zachter zetten zodat het water net aan de kook blijft.

2. Laat de rijst met nasikruiden 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren, zodat de nasikruiden goed in de rijst kunnen trekken. Haal daarna de rijst van de warmtebron (afgieten is niet nodig) en laat deze met het deksel op de pan nog 5 minuten nagaren.

3. Doe de olie in de wok (of een hapjespan) en roerbak de sjalotjes, sambal, spitskool en paprika 3 minuten op hoog vuur. Voeg de ham en garnalen toe en roerbak deze 1 minuut mee.

4. Schep de gekruide rijst in de wok en roerbak het geheel nog 1 minuut. Garneer de rijst met lente-ui. De Nasi Goreng is klaar. Selamat makan! -

Nasi goreng met garnaal en ham is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept