Risotto met lentegroenten, rucolapesto en pecorino

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

300 gm arboriorijst 300 gm groene aspergepunten 100 gm peultjes 100 gm verse kapucijners 1 twee lente-uitjes 1 zelfgemaakte pesto 100 gm pecorino 750 ml witte, droge wijn 75 gm gesnipperde ui 50 gm boter 1 liter bouillon 50 gm geraspte parmezaanse kaas 1 fijngemalen, gedroogde peper 1 zout 1 scheutje olie ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0;



4.02
Voorbereiding
swijze: Bereid de pesto met rucola. Gebruik hiervoor bij voorkeur kruidenolie. Fruit de uien aan in de helft van de boter en verwarm de bouillon in een aparte pan. Voeg de rijst bij de uien en bak deze mee onder voortdurend roeren tot de rijst glazig wordt. Blus de rijst af met de witte wijn en voeg eventueel saffraan toe. Laat het geheel inkoken. Voeg nu eentiende van de bouillon toe onder het voortdurend in beweging houden van de rijst. Als de bouillon is opgenomen, opnieuw eentiende bouillon toevoegen. Herhaal dit tot de rijst 'al dente' is. Overige boter en Parmezaanse kaas toevoegen en peper en zout naar smaak toevoegen. Snijd ongeveer twee centimeter van de onderkant van de asperges af. Blancheer vervolgens alle groenten afzonderlijk van elkaar in ruim water. Hussel de groenten door een beetje olie en zet dit apart. Vermeng de risotto met de rucolapesto en verdeel ze over de borden. Schep het groentemengsel over de risotto. Serveer het gerecht met wat geschaafde pecorino en eventueel wat zout en peper. Ook kun je wat saffraandraadjes aan dit gerecht toevoegen. :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0



4.02 von :Letzte Aender. :

5.0



4.2002 :Fingerprint : 26450886,459711662,Kalorio

Risotto met lentegroenten, rucolapesto en pecorino is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept