Eenvoudige spaghettischotel met gehaktsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 worteltje 1 kleine stengel bleekselderij 1 ui 50 gm boter 1 olijfolie 150 gm mager kalfsgehakt 150 gm rundergehakt 1 tomatenpuree 400 gm spaghetti 1 zout 5 eetlepels geraspte parmezaanse kaas Schrap het worteltje, was de selderij en hak beide fijn samen met de ui. Doe dit mengsel in een magnetronschaaltje, samen met de helft van de boter en 3 eetlepels olie en fruit het 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer het mengsel halverwege de bereidingstijd door. Doe dan het vlees erbij, maak het los met een vork en zet de schaal 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer het gehaktmengsel na circa l minuut door. Vermeng 2 eetlepels tomatenpuree met 1/2 glas heet water. Giet dit mengsel bij het gehaktmengsel in de schaal, roer alles goed door, zet het deksel erop en plaats het 10 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer tenminste twee keer door. Breek de spaghetti in een magnetronschaal met een inhoud van circa 3 l en giet er 7 dl lichtgezouten kokend water bij. Roer door, zet het deksel op de schaal en plaats deze 10 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer de pasta twee keer door. Vermeng nu de spaghetti met de saus, de resterende boter en de Parmezaanse kaas en serveer het gerecht.

Eenvoudige spaghettischotel met gehaktsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza met gehakt en artisjokken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taco's met bonen gehaktsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Eenvoudige courgettesoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige rodekool
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige tiramisu
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Zalmrilette met geroosterde tomatendressing
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept