Ba si ping guo (toffeeappels)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

frituurolie 3 appels (bijv. elstar) 100 g zelfrijzend bakmeel 1 ei 175 g suiker 2 el sesamzaad, geroosterd In frituurpan olie verhitten tot 180°C. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en elke appel in 8 partjes snijden. In kom zelfrijzend bakmeel met ei en 125 ml koud water tot glad beslag roeren. Partjes appel eerst in beslag dopen en dan met 8 tegelijk in 2 - 3 min. goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Aan 24 satéstokjes elk een appelpartje prikken. Kom met water en ijsblokjes klaarzetten. In wok suiker al roerend op zacht vuur laten smelten; suiker niet laten verbranden. Pan van vuur nemen. Appelpartjes een voor een snel door gesmolten suiker halen en direct in kom met ijswater dompelen, zodat suikerstroop hard wordt. Snel uit water walen en op rooster leggen. Appelpartjes bestrooien met sesamzaad.

Ba si ping guo (toffeeappels) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Toffeeappels
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Winterpreitaart met casselerrib
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktschotel met munt
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ge­hakt­brood met ba­si­li­cum
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd Rundvlees Uit Alba
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept