Rabarbercompote

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gm jonge rabarber 1 deciliter water 75 gm suiker 1 kaneel
Voorbereiding
swijze Verwijder (zonodig) het blad van 500 g jonge rabarber en snijd de stengels in stukken van 1-3 cm. Breng in een kleine pan 1 dl water met 75 g suiker aan de kook. Roer de rabarber erdoor en laat de stukjes in 5-6 min gaar worden. Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot het stroperig is. Proef of de compote zoet genoeg is. Laat de compote afkoelen. Serveertips Tip. Breng de compote op smaak met kaneel. Tip. Bind het kookvocht met 1 el water gladgeroerde custardpoeder.

Rabarbercompote is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Compote van knapperige rabarber met yoghurt
Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbercompote met kardemompudding
Nagerecht
Bekijk recept
Luchtige pavlova met rabarbercompote
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Rabarber-crumble
35 min
Bekijk recept

Compote van knapperige rabarber met yoghurt
Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbercompote met kardemompudding
Nagerecht
Bekijk recept
Luchtige pavlova met rabarbercompote
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Rabarber-crumble
35 min
Bekijk recept