Rabarber-appelgruwel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/4 liter droge witte wijn 3 eetlepels suiker (45 gr) 1 sap van 1 citroen 1/2 kaneelstokje 1/4 vanillestokje 200 gm rabarber 2 groene appelen (200 gr) 2 eetlepels maïzena (20 gr) of 50 gr sago 1 evt. een beetje zoetstof 80 gm rode bessen 4 blaadjes munt 1. Breng de witte wijn met suiker, citroensap, kaneelstokje en het opengesneden vanillestokje aan de kook.

2. Maak de rabarber schoon, verwijder de schil en snijd de stelen in blokjes. Schil de appelen, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en verdeel ze in plakjes.

3. Kook na elkaar de rabarber en appel in het witte-wijnmengsel beetgaar en schep ze eruit. Verwijder daarna het kaneel- en vanillestokje.

4. Meng de maïzena met een beetje koud water aan en roer dit door de hete wijn. Roer net zolang tot de saus gebonden is. Als u sago gebruikt, moet u hem net zolang laten koken tot de sago glazig is.

5. Maak de saus eventueel met zoetstof op smaak af en schep de rabarber- en appelstukjes erdoor.

6. Was de bessen, ris ze op vier steeltjes na en schep de bessen door de gruwel. Vul vier glazen en garneer ze met een takje bessen en een vers muntblad. 156 Kcal / 653 Kj, 1 gr E., 0 gr V., 0 mg Chol., 27 gr Kh

Rabarber-appelgruwel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept