Halfbevroren notenijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

75 gm gepelde pecannoten 35 gm kristalsuiker 300 ml slagroom 125 gm mascarpone 25 gm witte basterdsuiker 1 marasquinaroma (baukje) Hak 50 g van de noten grof en rooster ze 5 minuten al omscheppend in een droge koekenpan. Voeg de kristalsuiker toe en verwarm al roerend totdat de suiker goudgeel en helemaal gesmolten is. Giet het mengsel op een met bakpapier bekleed bakblik, strijk het uit en laat het afkoelen. Hak het notenmengsel fijn. Bekleed een puddingvorm (inhoud ca. 7 1/2 dl) met huishoudfolie. Klop de slagroom stijf en spatel er voorzichtig de mascarpone, de basterdsuiker, het notenmengsel en een paar druppels marasquin door. Vul de puddingvorm met het mengsel en laat het in de diepvries in ca. 4-5 uur half bevriezen. Neem het ijs 15 minuten voor het serveren uit de diepvries. Stort het op een mooie schaal en garneer het met de rest van de pecannoten. Snijd het ijs aan tafel in plakken.

Halfbevroren notenijs is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Plaattaart met appel en cranberry's
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Kastanjepompoen op siroop met notenijs
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-notenijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken appelringen met calvados en notenijs
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Taart met verse kaas en kleine rode vruchten
35 min
Bekijk recept
Aardbeiensorbet met sinaasappel
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-gembersmoothie
10 min
Bekijk recept
Perenspoom
25 min Voorgerecht
Bekijk recept