Aardappelcurry met yoghurt of kwark

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

450 g krielaardappelen 4 - 6 sjalotten 2 tomaten 4 hele zwarte peperkorrels 3 teentjes knoflook 0,5 theelepel verse gember, gehakt 2 eetlepels yoghurt of dikke kwark 0,5 groene chilipeper, van de zaadjes; ontdaan en fijngehakt snufje suiker olie zout Kook eerst de aardappelen met de hele uitjes gedurende 10 minuten en giet ze dan af. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Voeg peperkorrels, gember en knoflook toe, en roer even. Fruit de specerijen gedurende 1 minuut en voeg dan het snufje suiker toe. Doe de hele tomaten en de uitjes erbij en laat alles gedurende 3 - 4 minuten kleur krijgen. Schenk 240 ml water in de pan en breng dit aan de kook. Voeg dan de aardappelen toe en wat zout. Laat het gerecht gedurende 10 minuten zachtjes inkoken, of tot er nog maar weinig vocht over is. Doe nu de kwark of yoghurt in een schaaltje, voeg wat zout en 2 druppels olie toe. Roer dit glad. Bestrijk de aardappelen en de tomaten hier ter garnering mee, en bestrooi het geheel desgewenst met de groene chilipeper.

Aardappelcurry met yoghurt of kwark is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardappelcurry met kokosmelk
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelcurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete-aardappelcurry met witvis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperig gebakken tofu in zoete-aardappelcurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept