Flensjes met kaasragout

3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

----Voor de flensjes:---- 100 gm bloem 1 ei 300 deciliter melk 1 zout, 1 peper 1 boter of margarine ----Voor de ragout:---- 50 gm boter 50 gm bloem 1/2 liter melk 1 groentebouillontablet 250 gm halfom geraspte belegen kaas en 1 maasdammer 1 zout, peper De bloem en het ei vermengen, geleidelijk aan de melk toevoegen, tot een glad beslag kloppen en er zout en peper doorroeren. Hiervan in een kleine koekepan 8 flensjes bakken en deze tussen twee borden warmhouden boven een pan kokend water. Voor de ragout de boter smelten, de bloem erdoor roeren en het mengsel 1 minuut laten garen. De melk al roerend, in gedeelten, toevoegen zodat een glad gebonden saus ontstaat. Het bouillontablet en 200 gram van de kaas in de saus oplossen en nog 2-3 minuten laten pruttelen. Op smaak brengen met peper en eventueel zout. De flensjes met ragout vullen, oprollen en in een ingevette ovenschaal leggen. De rest van de geraspte kaas over de flensjes strooien en onder een hete grill zetten tot de kaas net gesmolten is. Direct serveren. Lekker met gegrilde tomaten of courgette. Variatie: op de flensjes eerst een plak ham leggen, er dan ragout op scheppen en oprollen.

Flensjes met kaasragout is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kaasragout met peterselieworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla Met Kaasragout
10-20 min -
Bekijk recept
Knapperige Broodjes Gevuld Met Kaasragout
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Knapperige Broodjes Gevuld Met Kaasragout
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Gevulde flensjes met munt
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocosmulrol
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde flensjes met vanillekwark
5 min Nagerecht
Bekijk recept