Eend met sauternes

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 een tamme eend (van ca. 1 1/ 2 kg) 1 fles witte sauternes 8 perziken 2 worteltjes 3 sjalotjes 2 middelgrote uien 1 takje (verse) tijm 1 laurierblaadje 3 eetlepels boter 1 zout, peper Was de schoongemaakte eend, droog hem met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Smeer de eend in met 2 eetlepels gesmolten boter en leg hem in een braadsle- de. Zet de braadslede in een op 200 gr. C voorverwarmde oven en laat de eend in 40 minuten bijna gaar worden. Snijd intussen de ui en de wortel in plakken en snipper het sjalotje. Smoor de groenten 5 minuten in de rest van de boter en voeg dan de Sauter- nes, tijm en laurier toe. Laat de vloeistof tegen de kook aan komen en de rest van de braadtijd van de eend op een klein vuur reduceren. Ontvel de perziken, halveer ze en snijd vervolgens iedere helft nogmaals in tweeën. Verdeel de eend in stukken, leg die met de perzikkwarten in een ovenvaste schaal en plaats de eend 5 minuten terug in de oven. Zeef intussen de ingekookte wijn (hij moet behoorlijk zijn ingedikt) en maak de saus op smaak af met zout en peper. Schenk de saus over de eend en serveer deze direct. Lekker met gebakken aardappelen en een glas Sauternes.

Eend met sauternes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeientrifle met witte chocoladeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Koude sabayon met Sauternes en gekarameliseerde hazelnoten
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Sauternes-ijs
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept