Pilaf van kip met banaan

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 g kipfilet 1 theel. kerriepoeder zout en versgemalen peper 2 eetl. olijfolie of zonnebloemolie 2 dl kippenbouillon (van tablet of uit p; ot) 300 g pandanrijst of basmatirijst 1 appel met rode schil 1 blikje ananasstukjes (ca. 200 g) 2 bananen 50 g walnoten of ongezouten cashewnoten 2 eetl. sojasaus 2 eetl. tomatenpuree 1 eetl. aardappelmeel of allesbinder 75 g blanke rozijnen 1 theel. kaneelpoeder
Voorbereiding
: Snijd de kipfilet in repen of blokjes. Bestrooi ze met kerriepoeder, peper en zout en bak ze in de hete olijfolie. Giet de kippenbouillon erbij en stoof zachtjes 15 minuten. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Was de appel, snijd ze in vieren en daarna in blokjes. Giet de ananas af, vang het sap op, pel de bananen en verdeel ze in schijfjes. Rooster de noten in een droge hete koekenpan.
Voorbereiding
: Voeg de sojasaus, 2 eetl. van het ananassap uit het blikje en tomatenpuree bij het stoofvocht van de kip. Bind de saus met aardappelmeel gemengd met 1 eetl. stoofvocht. Schep de vruchten, rozijnen, noten en kaneelpoeder door de gare rijst. Serveer de kip in de saus er apart bij. Suggestie: • Vervang pandan- of basmatirijst door gele rijst. • In plaats van kipfilet is varkensfilet ook heel lekker. Wijnadvies: De witte Italiaanse wijnen Soave en Orvieto zijn voortreffelijke partners voor deze pilaf (9-11ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 48 g vet: 19 g koolhydraten: 98 g kcal (kj): 755 (3171)

Pilaf van kip met banaan is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Kip pilaf met spitskool en sperziebonen
30 min-
Bekijk recept
Pilav met kikkererwten en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeevruchtenpilav
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilaf met zalm en limoen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept