Oranje kipsalade

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 bos worteltjes 75 gm peultjes 75 gm verse spinazie 150 gm gerookte kipfilet 50 ml volle yoghurt 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel grove mosterd 1 half bakje tuinkers 1 peper 1 zout Schrap de worteltjes en snijd ze in dunne reepjes of plakjes. Haal de peultjes af en kook ze in water met wat zout in circa drie minuten beetgaar; was ondertussen de spinazie. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Klop een sausje van de yoghurt, de mayonaise, de mosterd en wat peper en zout. Schep de worteltjes met de peultjes, de spinazie en de kipfilet door elkaar. Schenk de dressing erover. Garneer met toefjes tuinkers. In plaats van spinazie kan je ook andijvie gebruiken (gebruik dan in de verhouding iets minder dan anderhalf keer zoveel andijvie als de opgegeven hoeveelheid spinazie). In plaats van peultjes kun je ook maïs gebruiken (maar dan dien je twee keer zoveel maïs te nemen als de opgegeven hoeveelheid peultjes).

Oranje kipsalade is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof-kipsalade
20 min
Bekijk recept
Meergranenwraps met kipsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept