Kip-witlof-kaasschotel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gram kipfilet 1 eetlepel gemengde oriëntaalse kruiden, japan; se kruiden of kerriepoede 800 gram witlof 4 bosuitjes 200 gram champignons 2 1/2 eetlepels olijfolie 1 bekertje crème fraîche 100 gram gorgonzola of roquefort wat zout en wat versgemalen peper
Voorbereiding
: Snijd de kipfilets in blokjes of reepjes en bestrooi deze met de kruiden. Haal de stronkjes uit de witlof en snijd de groente in reepjes van 1 cm. Verdeel de uitjes in ringetjes en houd wat loof apart voor de garnering. Borstel hierna de champignons en snijd ze in plakjes.
Voorbereiding
: Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kipstukjes circa 15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep nu de kipfiletstukjes uit de pan en houd ze even warm. Voeg de rest van de olijfolie bij het bakvet en roerbak hierin gedurende 3 minuten het witlof, de champignons en de uitjes. Schep de crème fraîche en de kaas erdoor en verwarm dit mengsel (zonder te koken) tot de kaas gesmolten is. Meng nu de kipfilet erdoor en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Serveer de schotel bestrooid met het uitjesloof. Lekker met rösti.

Kip-witlof-kaasschotel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoen-kaasschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortellini-kaasschotel uit de magnetron
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine-kaasschotel
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Kip-witlof-kaasschotel
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept