Kipfilet met warme ananaschutney

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 ananas 2 eetlepels groene pepers (uit potje) 70 gram boter 100 gram suiker wat zout 3 eetlepels citroensap 4 maïskipfilets 2 eetlepels zonnebloemolie
Voorbereiding
: Maak de ananas schoon. Verwijder de schil en de “ogen” en de zwarte harde stukjes in het vruchtvlees. Snijd de ananas tweemaal in de lengte door en verwijder de harde kern. Snijd de ananas nu in stukjes. Vang het sap op. Spoel vervolgens de groene pepertjes af.
Voorbereiding
: Smelt 50 gram boter in een koekenpan. Voeg de suiker toe. Roer vervolgens de stukjes ananas, de pepertjes, het zout en het citroensap erdoor. Laat dit mengsel op een laag vuur gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer het wel regelmatig om. Verhit nu de overgebleven boter en de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin de kipfilets rondom bruin. Temper de hittebron en bak de kipfilets in circa 20 minuten door en door gaar. Bestrooi de filets met wat zout. Verdeel de filets over de borden en schep er warme ananaschutney naast. Eet bij dit lekkere gerecht (bijvoorbeeld) gekookte rijst en bloemkool.

Kipfilet met warme ananaschutney is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Iberico frenched racks met ananaschutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle ananaschutney
10 min Snack
Bekijk recept
Kipfilet met ananaschutney
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ananaschutney
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept