Kip in witte wijn

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 jonge panklare kip van circa 1,25; kg 1 uitstekende olijfolie 2 ansjovisfilets 30 gm peterselie 1 teentje knoflook 50 ml droge witte wijn 1 zout 1 zwarte peper Controleer of de kip goed is schoongemaakt, haal haar door een vlam om eventuele veertjes weg te schroeien, snijd haar dan in, liefst gelijke, stukken. Als er veel vet onder de huid zit, haal dat dan weg. Was vervolgens de stukken kip, droog ze, leg ze in een ronde magnetronschaal (de grootste stukken aan de buitenkant) en sprenkel er wat olie over. Zet de schaal in de magnetron (op het hoge rooster) en verhit de kip 10 minuten op de hoogste stand. Keer de stukken kip twee of drie keer. Ontgraat intussen de ansjovisfilets. Maak de peterselie schoon, was haar en hak haar fijn met het knoflook. Besprenkel de kip, als de 10 minuten om zijn,met de witte wijn en zet de bereiding nog 10 minuten voort. Voeg vervolgens de ansjovis toe, het mengsel van gehakte peterselie en knoflook, strooi er peper en zout over en zet de bereiding nog 5 minuten voort. Laat het gerecht dan nog 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan en dien tenslotte op. Plaats, om de kip iets donkerder te kleuren, een bruineer-schaal 5 minuten in de magnetron, en leg daar de stukken kip gedurende de eerste 10 minuten van de bereiding op.

Kip in witte wijn is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept