Kalkoenschnitzel in dijonmosterdsaus met druiven

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gram kalkoenfilets versgemalen peper zout 200 g champignons 50 g boter 1,5 dl witte wijn 1/2 eetl. dijonmosterd 2 dl schenkbare crème fraîche of kookroom 150 g witte druiven zonder pit
Voorbereiding
: Snijd zonodig de kalkoenfilet in platte stukken. Bestrooi ze met peper en zout. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Voorbereiding
: Verhit de boter en bak hierin de kalkoenschnitzels in 12 minuten zachtjes bruin en gaar. Schep ze uit de pan en houd ze even warm. Bak de champignons in het braadvet. Schenk de wijn erbij en laat deze iets inkoken. Roer de mosterd en crème fraîche erdoor. Halveer de druiven en schep ze door de saus. Serveer de kalkoenschnitzels met de mosterdsaus. Suggestie: • Lekker met rösti en broccoli of peultjes. Variatie: • Vervang de kalkoen door kipfilet of varkenshaas. • De saus is extra lekker als er 1 eetl. gehakte dragon (vers of diepvries) aan wordt toegevoegd. Wijnadvies: Hier geen dure wijn maar wel een lekkere, frisse Sauvignon of Chenin Blanc. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 44 g vet: 30 g koolhydraten: 11 g kcal (kj): 490 (2058)

Kalkoenschnitzel in dijonmosterdsaus met druiven is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenterisotto met kalkoenschnitzel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca van kalkoenschnitzel met jus van cranberry's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept