Kalkoenmousse met 2-kleuren paprikasaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

150 gm kalkoenfilet 100 gm roomkaas, verse, met kruiden 4/5 deciliter kippenbouillon 2 gelatine blaadjes , witte 1/2 stuk paprika, rode 1/2 stuk paprika, gele 1/2 bakje tuinkers 3 eetlepels crème fraîche 2 eetlepels mayonaise 1 1/2 eetlepel sherry 1 eetlepel tomatenpuree 1 theelepel mosterd 1 paprikapoeder 1 zout 1 peperkorrel, witte
Voorbereiding
swijze: Snijd de kalkoen in kleine stukjes en kook ze 20 minuten in de bouillon. Pureer de kalkoen in een keukenmachine of wrijf het door een zeef. Zeef de bouillon. Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Verwarm de gezeefde bouillon en los er van het vuur af de goed uitgeknepen gelatine erin op. Roer de kalkoenpuree met de mayonaise, de crème fraîche, de mosterd, de tomatenpuree, de sherry en wat peper, zout en paprikapoeder door elkaar. Voeg het gelatinemengsel toe en schep het erdoor. Verdeel het mengsel over de met koud water omgespoelde (pudding)vormpjes (of kleine kopjes) en laat ze in de koelkast in circa 1 uur opstijven. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de paprikahelften met de velzijde naar boven op een met bakpapier bekleed bakblik en rooster ze in de voorverwarmde oven in circa 20 minuten gaar. Trek de velletjes eraf en pureer de rode en de gele helft apart met behulp van een staafmixer. Verdeel de roomkaas over de tweekleurensaus en breng ze beide op smaak met wat peper en zout. Verwarm beide sauzen op een laag vuur. Houd de puddingvormpjes enkele tellen in heet water en stort de mousses elk op een bordje. Lepel de tweekleurensaus eromheen. Garneer met toefjes tuinkers. Ook lekker met parelhoen(filet).

Kalkoenmousse met 2-kleuren paprikasaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met paprikasaus en kabeljauwfilet
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met tomaten-paprikasaus en gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaatpizza met salami en tomaatjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalkoenmousse met 2-kleuren paprikasaus
Bekijk recept