Kalkoencasserole met bier en paddestoelen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 appels 1 fles bier, zwaar 75 gm boter 500 gm kalkoenfilets 1 kaneel 2 teentjes knoflook 1 kruidnagel, gemalen 200 gm paddestoelmelange 100 ml tomatenketchup 2 uien, gesnipperde 2 eetlepels worcestershiresaus 200 gm prei, gesneden Benodigde materialen: een braadpan, wat keukenpapier, aluminiumfolie en een ovenschaal. Neem voor de kalkoenfilet bij voorkeur kalkoenborstfilet. 3 uur 6 min: Meng het bier met de ketchup en de worcestershiresauce. Laat hierin de kalkoen circa 3 uur marineren. 13 min: Verwarm de oven op 220 graden Celsius in 8 minuten voor. Verhit tweederde van de boter in de pan. Dep het vlees droog en braad het rondom bruin in de hete boter. Snij de twee appels in schijfjes. Neem het vlees uit de pan en fruit in het braadvet de ui, de appelschijfjes en de prei even aan. Pers de knoflook boven de groenten uit. 1 uur 2 min: Schep de groenten in een ovenschaal en leg de kalkoen erop. Bestrooi met wat zout, een mespunt kruidnagelpoeder en een mespunt kaneel. Schenk de helft van de marinade erover. Laat casserole afgedekt met het aluminiumfolie in de voorverwarmde oven in circa 50 minuten gaar worden. 8 min: Bak de paddestoelen in de rest van de boter. Neem de casserole uit de oven en verwijder de deksel. Snijd het vlees in plakken. Leg het terug in de ovenschaal en verdeel de paddestoelen erover. Lekker met zuurkool en aardappelkroketjes erbij. Deze kalkoencasserole is ook goed in te vriezen en blijft dan circa 3 maanden houdbaar: vergeet niet de casserole goed in te pakken.

Kalkoencasserole met bier en paddestoelen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalkoencasserole Met Bier En Paddestoelen
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept