Garnalen-grapefruitcocktail

2 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 eetlepels umer 1 eetlepel tomatenketchup 2 rode grapefruits 1 stengel bleekselderij 1 blikje garnalen (ah huismerk, 200 g) 1 appel zout peper 4 blaadjes sla In een kom Umer en tomatenketchup door elkaar roeren. Grapefruits dik schillen en witte vliesjes verwijderen. Met scherp mesje vliesjes rond partjes verwijderen. Helft van partjes in stukjes snijden (rest van partjes achterhouden voor garnering). Bleekselderij wassen en eventueel met een dunschiller de harde nerven verwijderen (groene blaadjes van bleekselderij achterhouden voor garnering). Bleekselderij in plakjes snijden. In een zeef de garnalen afspoelen. Laten uitlekken. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine stukjes snijden. Door umermengsel scheppen: grapefruitstukjes, bleekselderij, appel en garnalen. Op smaak afmaken met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Sla wassen en uitslaan. In vier cocktailcoupes of glazen schaaltjes een blaadje sla leggen. Garnalen-grapefruitcocktail erop scheppen. Garneren met de achtergehouden partjes grapefruit en selderijgroen. voedingswaarde : 85 kcal p.p.

Garnalen-grapefruitcocktail is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Grapefruitcocktail
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-grapefruitcocktail
10 min
Bekijk recept
Garnalen Grapefruitcocktail
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalen-grapefruitcocktail
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept