Rijk gevulde omelettaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 artisjokharten (blik) 1/2 bosje peterselie 1 teentje knoflook 1 kleine ui 2 kleine preien 4 ansjovisfilets (blik) 3 eetlepels droge witte wijn 1 bouillonpoeder 100 gm gekookte ham 250 gm mozzarella 4 eieren 1 bloem 1 zout 1 peper 1/2 deciliter melk Verdeel de artisjokken in stukjes en laat ze uitlekken. Maak een mengsel van gehakte peterselie, knoflook en ui. Snijd de preien in ringen. Snijd de ansjovisfilets klein en doe ze in een ruime magnetronschaal. Leg de stukjes artisjok naast elkaar bij de vis en doe vervolgens peterseliemengsel, wijn en een snufje bouillonpoeder erbij. Roer het mengsel door, zet het deksel op de schaal en plaats deze 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer de artisjokken halverwege de bereidingstijd door. Snijd ham en mozzarella in dunne reepjes. Klop in een kom de eieren los met 2 theelepels bloem. Doe de uitgelekte prei erbij en zout en peper naar smaak. Giet tot slot al roerend de melk erbij. Verwarm een bruineerschaal met een bodemmiddellijn van 18 a 20 cm 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Bestrijk de schaal met een aan een vork gestoken klontje boter. Schep 3 a 4 eetlepels van het omeletbeslag in de bruineerschaal, draai de schaal rond, zodat het mengsel zich goed over de bodem verdeelt. Zet het deksel op de schaal en plaats deze l minuut in de magnetron op de hoogste stand. Laat de omelet dan op een bord glijden en bak de overige omeletten tot al het beslag gebruikt is. Leg de omeletten op een serveerschaal op elkaar, waarbij tussen iedere omelet wat van de artisjokken en reepjes kaas en ham wordt gelegd. Beleg de bovenste omelet met reepjes mozzarella. Zet het gerecht 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand en dien het op.

Rijk gevulde omelettaart is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Omelettaart met groenten
35 min
Bekijk recept
Taart-omelet met prei
0 min
Bekijk recept
Spinazietortilla
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rijk gevulde Boeuf Bourguignon
175 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peposo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijk gevulde Boeuf Bourgignon
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept