1 grote ui 3 groene paprika’s, zonder zaad en z; aadlijsten 3 eetlepels olijfolie 1 teen knoflook, fijngehakt 2 kleine groene chilipepertjes, zonder pitj; es en fijngehakt 600 gm tomaten, ontveld 1 zout 1 zwarte peper 4 grote eieren Dit gerecht lijkt op de Baskische pipperrada - maar met de typisch Tunesische toevoeging van chilipeper. de eieren koken in de groente mee. Dien het gerecht uit de schaal op en geef er veel brood bij om het vocht mee op te deppen. Schil de ui, snijd hem doormidden en snijd de helften in dunne halve maantjes. Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Verhit de olie op laag vuur in een grote, ondiepe pan met dikke bodem en een deksel. Fruit de ui heel voorzichtig in 15 minuten gaar; roer af en toe en laat hem niet bruin worden. Doe de paprika’s, knoflook en chilipepers bij de ui en bak 20 minuten of totdat de paprika’s zacht zijn en hun groene glans verloren hebben. Snijd de tomaten doormidden (of in vieren, als ze groot zijn). Leg ze met de snijkant omlaag in de pan en bak nog 10 minuten, of totdat er vocht vrijkomt. Voeg royaal zout en peper toe, maak 4 kuiltjes in het mengsel en breek in elk kuiltje een ei. Doe het deksel op de pan en laat de eieren in 6 - 7 minuten opstijven. Dien het gerecht uit de pan op.
Chakchouka met chilipepertjes (tunesische paprika’s met toma is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Croque Provencale Met Mozzarella En Zongedroogde Toma