200 gm bruine bonen 1 kg aardappelen 1 kg koolraap 1 zout 1 grote rookworst 200 deciliter melk of bouillon 1 klontje boter 1 aardappelmeel Week de bruine bonen 12-24 uur in ruim water. Breng de geweekte bonen met zoveel weekwater aan de kook dat ze net onder staan en laat ze een half uur voorkoken. Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Maak de koolraap schoon en snijd ze in reepjes. Voeg de aardappelen, de koolraap, het zout en de rookworst aan de bruine bonen toe en laat ze in 20 minuten gaar koken. Haal de worst uit de pan, houd deze warm en voeg de melk of de bouillon met de boter toe en bind het vocht met aangemengde aardappelmeel als u dit wenst. Serveren met de in plakjes gesneden rookworst.
Eenpansgerecht van koolraap met bruine bonen is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)