Antwerpse hutsepot

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 varkensstaart 4 varkensoren 4 boerenworsten 4 varkenspoten 250 gm borstspek 4 spieringkoteletten 2 wortelen 2 rapen 2 preien 1 stengel bleekselderij 1/2 knolselderij 1/2 boerenkool 2 uien 1 tijm, laurier 1 peper, zout 1 boter 1 teentje look 1 kg aardappelen 2 liter bouillon 50 gm peterselie 1 mosterd Snijd de staart, de oren en de poten in regelmatige stukken en bak ze in boter aan. Doe hetzelfde met de boerenworsten en de spieringkoteletten. Snijd de wortelen, de rapen en knolselderij in blokjes van 1 1/2 cm bij 6 cm en de rest van de groenten in lange repen van maximaal 6 cm. Neem een hoge kookpot of een diepe braadslee. Leg daarin het vlees met de versneden groenten erbovenop. Voeg de bouillon en het kruidentuiltje eraan toe en breng het geheel aan de kook. Kruid intussen met peper en zout. Snijd het borstspek in blokjes en doe die samen met de versneden bloemkool in een kookpot. Zet het deksel op de pot en laat 2 uren gaar stoven. Voeg op ca. 20 minuten van het einde van het stoofproces de in kwartjes gesneden aardappelen toe. Stoof verder gaar, controleer de smaak en kruid eventueel bij. Bestrooi tenslotte met gehakte peterselie. Serveer de mosterd apart.

Antwerpse hutsepot is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gitte's hutsepot
0 min
Bekijk recept
Mama's hutsepot
0 min
Bekijk recept
Hutsepot van mama Anna
0 min
Bekijk recept
Hutsepot van Liliane
0 min
Bekijk recept

Antwerpse Husselpot
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antwerpse Handjes
50 min Nagerecht
Bekijk recept
PH De perfecte keuken - Antwerpse handjes met
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Antwerpse Rooie Saus
20-30 min -
Bekijk recept