Erwtensoep Met Roggebrood En Spek

4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 gram spliterwten 1/4 knolselderij 4 preien 2 schouderkarbonades 3 vleesbouillontabletten 2 eetlepels fijngehakte bladselderij 2 eetlepels fijngehakte peterselie wat versgemalen peper en wat zout pakje roggebrood katenspek voor zo’n 10 sneetjes rog; gebrood
Voorbereiding
: Doe de spliterwten in een zeef en spoel ze af. Snijd de schoongemaakte preien in ringen. Snijd tot slot de geschilde knolselderij in blokjes.
Voorbereiding
: Breng 1 1/2 liter water aan de kook. Kook hierin de spliterwten (die niet geweekt hoeven te worden) in 40 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de blokjes knolselderij en de hele karbonades toe en vervolgens na 30 minuten de preiringen. Roer als alle groenten gaar zijn de bouillontabletten en de verse kruiden door de soep. Snijd de karbonades in stukjes. Breng de soep tot slot op smaak met wat peper en zout. Serveer bij de soep een tiental sneetjes roggebrood belegd met katenspek.

Erwtensoep Met Roggebrood En Spek is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept