Weense tafelspitz

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 soepbot 1 mergpijp 1 lendestuk 3 liter water 2 appels, zure 2 bosuitjes 2 teentjes knoflook 2 eetlepels mierikswortels, geraspte 1/2 ui 1 grote wortel 1/2 small knolselderij 1 stängel prei, in stukken 2 eetlepels wijnazijn 1 crème fraîche 1 suiker 1 bieslook 1 nootmuskaat 1 zout 1 peper
Voorbereiding
stijd: 5 uur 8 minuten
Voorbereiding
stijd: 4 minuten Benodigde materialen: een fijne zeef en een grote soeppan.
Voorbereiding
swijze Zet het water in de soeppan op het vuur met de soepbeenderen en de mergpijp trek hier in een bouillon van. Na ongeveer twee uur de bouillon even goed zeven. Zet de bouillon opnieuw op. Doe hierin het lendenstuk en laat het stuk vlees tegen de kook aan 2 uur trekken. Voeg de groenten toe en laat alles tegen de kook aan ongeveer 1 uur trekken met de deksel op de pan. Voor de zogenaamde Apfelkreu de appels raspen en wijnazijn toevoegen, vervolgens een beetje suiker en de mierikswortel er doorheen roeren. De bieslooksaus maken: roer de crème fraiche met bieslook en gemalen peper door elkaar. Op smaak brengen met wat zout, grof gemalen peper en een snufje vers geraspte nootmuskaat. Serveer met de Apfelkreu en de bieslooksaus.

Weense tafelspitz is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Weense Tafelspitz
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tagliatelle van groenten met sinaasappel en worst
Lunchgerecht
Bekijk recept
Weense chocolademelk
10 min
Bekijk recept
Weense rode kool met Wienerschnitzel
30 min-
Bekijk recept
Weense Tafelspitz
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept