Kerstlikeur in 40 dagen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 l jonge jenever 1 sinaasappel met 40 gaatjes 40 koffieboontjes (mokka) 40 suikerklontjes (middel)
Voorbereiding
swijze:Maak de weckfles goed schoon met kokend heet water en soda. Spoel na met heet water en laat uitdruipen op een schone theedoek. Borstel de sinaasappel onder de kraan lekker schoon en prik er met een vork 40 gaatjes in. De gemiddelde vork heeft 4 tanden, dus 10 keer prikken. Doe de sinaasappel, de jenever, de koffieboontjes en de suikerklontjes in de weckfles. Zet de fles weg in het donker, keer hem af en toe, om zo de suiker door de jenever te mengen. Heb nu minstens 40 dagen geduld. Giet likeur door een zeef en schenk voorzichtig over in een feestelijke karaf met goed sluitende stop of in een schone fles met schroefdop. Het resultaat: een heerlijke sinaasappellikeurtje dat verdacht veel smaakt naar Grand Marnier. Lekker als digestief bij een kop koffie. Serveer er amandelkrullen, mokkaboontjes en sinaasappelschilletjes in chocola bij.

Kerstlikeur in 40 dagen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Cookies met Smarties
20 min Snack
Bekijk recept
Gravlaks - Gravet Laks
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's geroosterde aubergines
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kerstlikeur
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kerstlikeur
0 min
Bekijk recept