Breughelpannekoeken

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/2 kg bloem 20 gm gist 1/2 liter melk 100 gm suiker 1 pakje vanillesuiker 1/2 theel zout 1/4 liter water 3 eieren 100 gm boter Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Maak de gist aan met een kop lauwe melk en giet deze in het kuiltje. Strooi de suiker, het zout en de vanillesuiker op de bloem. Verwarm de melk en het water. Klop de eieren los. Giet de lauwe melk, het water en de eieren met kleine hoeveelheden bij de bloem en meng alles goed onder elkaar tot een zacht deeg ontstaat. Blijf kloppen tot zich in het deeg luchtbellen vormen. Smelt de boter en voeg die al roerend bij het beslag. Laat het beslag op een warme plaats in een heetwaterbad 30 minuten rijzen. Smelt een weinig boter of olie en laat die heet worden. Schep een deel van het beslag in de pan en bak het aan beide kanten goud- geel. Verwarm een schotel en leg de pannekoeken hierop. Dien op met kandijstroop, bruine suiker of vruchtenmoes.

Breughelpannekoeken is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker