Kaneelbrood met hazelnoten en rozijnen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

olie om in te vetten 250 g witbroodmix 30 g witte basterdsuiker 1 ei ca. 1,3 dl lauwwarm water bloem om te bestuiven 50 g lichtbruine basterdsuiker 4 theel. kaneelpoeder 1 sinaasappel 50 g gepelde blanke hazelnoten 100 g blanke rozijnen 25 g boter honing broodvorm van 900 g Indien u een broodbakmachine gebruikt, volg dan de gebruiksaanwijzing van de fabrikant m.b.theelepel(s) tijd, hoeveelheden en volgorde.
Voorbereiding
: Vet de broodvorm licht in met olie. Meng de broodmix met de basterdsuiker in een ruime kom. Klop het ei goed los en voeg het bij de broodmix. Giet het water er in gedeelten bij en kneed met een koele hand of met de kneedhaken van de mixer tot een zacht deeg ontstaat. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het tot het glad en elastisch is. Rol het uit tot een rechthoek van ca. 20x30 cm. Meng de bruine basterdsuiker met kaneelpoeder. Rasp de schil van de schoongeboende sinaasappel en hak de hazelnoten fijn. Voeg de sinaasappelrasp, noten en rozijnen bij het suikermengsel.
Voorbereiding
: Smelt de boter en bestrijk er het deeg tot 1 cm binnen de deegrand mee. Verdeel de rozijnen-notenvulling over de deeglap. Rol het deeg vanaf de smalle (20 cm) kant nogal strak op. Vorm een mooie rol en leg deze met de deegnaad aan de onderkant in de broodvorm. Dek deze af en laat het deeg op een warme plek rijzen totdat het volume verdubbeld is (20-30 minuten). Verwarm intussen de oven op 200°C. Bak het brood 1 richel onder het midden ca. 25 minuten tot het goudbruin is. (Het brood is gaar als het hol klinkt als je erop tikt.) Laat het warme brood op een rooster uitdampen en serveer het besmeerd met honing. Suggestie: • De witbroodmix kan worden vervangen door bruinbroodmix en de kaneelpoeder door koekkruiden. • Vervang de rozijnen eens door stukjes gedroogde abrikoos of tuttifrutti. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 5 g vet: 6 g koolhydraten: 29 g kcal (kj): 190 (798)

Kaneelbrood met hazelnoten en rozijnen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Appel-kaneelbrood
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kaneelbrood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Zoet Kaneelbrood
30-60 min -
Bekijk recept
Mini Dundee Muffins
30-60 min -
Bekijk recept