Boerenkool Uit De Oven

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 eetlepels olijfolie 2 rode uien, in dunne partjes 2 teentjes knoflook, in plakjes 600 g panklare boerenkool 4 gedroogde tomaatjes in olie, in dunne reepjes 200 g hüttenkäse 50 g oude kaas (of grana padano), in dun; ne flinters materialen wok, hoge ovenschaal (inhoud 2 lite; r), ingevet Bereiden Oven voorverwarmen op 200 °C. In wok olie verhitten en ui met knoflook 1 min. fruiten. Boerenkool toevoegen en al omscheppend laten slinken. Tomaatjes erdoor scheppen en scheutje water toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Boerenkool overdoen in ovenschaal en hüttenkäse erover uitstrijken. Oude kaas erover strooien en schaal in oven schuiven. Gerecht in 15-20 min. goudbruin en gaar laten worden. Lekker bij gehaktballen of braadworst. Tip Deze boerenkoolschotel wordt een compleet hoofdgerecht als u de boerenkool om en om met plakjes beetgare aardappel in de ovenschaal legt. Bevat per eenpersoonsportie energie 225 kCal - eiwit 16 g vet 13 g - koolhydraten 11 g

Boerenkool Uit De Oven is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept