Puree & preigratin

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg aardappelen (bv. bintje) 50 gm boter 1 bosje stoofprei of 2 bosjes soeppr; ei 100 gm geraspte harde belgische kaas 1/2 liter melk 1 peper 1 zout Maak de aardappelpuree (zie recept voor de '3 x puree'). Kook of stoom de in stukjes gesneden prei beetgaar. Smelt 1,5 eetlepel boter in een pan en roer er l eetlepel bloem onder. Kruid met peper en zout en giet er voorzichtig en met scheutjes de melk bij. Blijf roeren, laat 5 minuten zachtjes indikken en meng met de prei. Giet in een ovenschotel, bedek met de puree en maak eventueel figuren met een vork. Bedek met enkele klontjes boter en gratineer onder de grill. Gameer met gefrituurde preireepjes. Culi-tip: Vervang de prei door bloemkool, broccoli, spinazie, witlof of schorseneren.

Puree & preigratin is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Preigratin met gerookte tempé
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tilapiafilet met tomatensalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-preigratin met ham
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preigratin met mosterd
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept