Corn and chili gumbo

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

6 maïskolven 7 okra's* 1 rode paprika 1 rode ui of spaanse ui 1 rode spaanse peper 1 eetlepel olijfolie 2 geperste teentjes knoflook 1/2 eetlepel gemalen komijn 1 cayennepeper 1 zout, versgemalen peper 200 ml rode wijn 200 ml runder- of gevogeltebouillon Snijd de maïskorrels met een groot mes van de kolf. Snijd de okra's, paprika, ui en Spaanse peper in blokjes van 1/2 cm. Verhit in een braadpan de olie en bak daarin de okra, paprika, ui, peper en knoflook ca. 2 minuten zachtjes. Roer er de komijn, een mespuntje cayennepeper en versgemalen peper door, blus af met rode wijn en laat het mengsel op hoog vuur ca. 1 minuut inkoken. Voeg de maïskorrels en de bouillon toe en laat het mengsel nog ca. 1 1/2 minuut op hoog vuur inkoken. Breng het op smaak met zout en peper. Lekker met lamsbout.
- Okra kan eventueel vervangen worden door courgette.

Corn and chili gumbo is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gumbo van garnalen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gumbo met garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gumbo Van Kabeljauw En Flageoletten
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chorizo Gumbo
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige hamburgers
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Texas Corn Cakes
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Corn dog
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Githeri
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept