Chili sin carne orginale

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 tomaten 1 groene paprika 1 pot witte bonen 1 grote ui 1 teentje knoflook 3 eetlepels olie 1 laurierblad 1 theelepel suiker 1 theelepel chilipoeder 1/2 theelepel oregano 2 eetlepels azijn 1 gemalen zwarte peper 1 zout Maak de tomaten en paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Laat de witte bonen uitlekken. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in ringen en hak het teentje knoflook fijn. Verhit voor de saus 1 eetlepel olie en fruit hierin de knoflook ca. 1 minuut. Voeg de tomaten toe en bak ze ca. 5 minuten mee. Voeg het laurierblad, de suiker en chilipoeder toe en laat de saus ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer zo nu en dan. Verhit intussen de rest van de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en paprika ca. 2 minuten. Voeg de bonen en de oregano toe en bak deze al omscheppend ca. 3 minuten mee. Roer de azijn erdoor en breng op smaak met de gemalen peper en zout. Neem het laurierblad uit de tomatensaus en serveer de bonen met de saus.

Chili sin carne orginale is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Afrikaanse braaiworst
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept