Gammon In Whiskeysaus

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Om omkrullen tijdens het bakken te voorkomen, de hoeken van het vlees insnijden. Boter verhitten en het vlees aan beide kanten bruin bakken. Het vlees uit de pan halen en warm houden. Uitjes fruiten, uit de pan halen en warm houden. Extra boter in de pan verhitten, appelschijfjes toevoegen en bakken tot ze zacht zijn. Uit de pan halen en warm houden. Suiker in de juspan strooien en verhitten tot alle suiker is opgelost. De whiskey erdoor roeren. Bloem toevoegen en 1 minuut laten koken. Kippenbouillon erbij doen en roeren tot de saus glad is. De saus verhitten tot hij kookt en bindt. Kruiden met peper. De room pas vlak voor het serveren toevoegen. De stukken vlees in een schaal leggen en de saus erover gieten. De gefruite uitjes en de stukjes appel er bovenop leggen.

Gammon In Whiskeysaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ierse côte à l'os met gekarameliseerde groene kool en whiskeysaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amerikaanse beenham met mango
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beenham met gepofte appel uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Whiskeysaus
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kerrierijst met ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met ham en tuinerwten in roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept